شعبه

تهران-کرج

ارسال ایمیل

info@pardisangostar-co.com

آموزش نصب ایزوگام به صورت کامل

دلیل پرداختن به آموزش نصب ایزوگام در این مطلب، این است که نصب ایزوگام یکی از مهمترین عوامل مؤثر بر عملکرد ایزوگام است. برای داشتن عملکرد درست و استفاده‌ ی طولانی مدت از ایزوگام‌ ها، دو عامل کیفیت ایزوگام و نصب صحیح آن اهمیت بسیار زیادی دارند و اگر این دو عامل به درستی رعایت شوند، عایق بندی طول عمر بیشتر و مفیدتری خواهد داشت.

 بنابراین در این میان، نصب ایزوگام اهمیت فوق العاده‌ ای دارد و تا زمانی که به درستی انجام نشود، نباید از عایق کاری مورد نظر، انتظار عملکرد خوب داشت. در این شرایط، حتی کیفیت ایزوگام نیز تحت تأثیر قرار می‌ گیرد و ممکن است موجب آسیب به آن شود، و همچنین عایق بندی غیر اصولی موجب تحمیل هزینه مضاعف در ساختمان گردد.

مهم‌ ترین مسئله در نصب ایزوگام این است که این کار تا جایی که ممکن است باید به دست افراد متخصص و حرفه‌ای انجام شود. متاسفانه سهولت نصب و اجرای این عایق رطوبتی باعث شده است تا افراد بسیاری (مثل بنا، لوله کش و …) خود شخصاً اقدام به نصب آن نمایند.

 این در حالی است که نصب این عایق نیز همانند تمام کارهای دیگر نیازمند توجه به ظرافت‌ ها و ریزه کاری‌ هایی است که تنها ایزوگام کارهای حرفه‌ای با آن‌ ها آشنا هستند.همکاران متخصص ما در شرکت پردیسان گستر آماده ارائه خدمات نصب و اجرای ایزوگام به صورت  کاملا حرفه ای و با قیمت مناسب توسط بهترین   نصابان ایزوگام در کرج   و تهران می باشند.

آموزش نصب ایزوگام

نکات مهم قبل از نصب ایزوگام

نکات مهمی وجود دارد که قبل از نصب ایزوگام حتما باید به آن‌ ها توجه کرد. برخی از مهمترین این نکات عبارتند از:

  • برای این که ایزوگام تا مدت‌ های طولانی دوام داشته باشد و دچار آسیب نگردد، حتماً باید دقت شود که دارای علامت استاندارد باشد.
  • سطح زیرین ایزوگام در حد امکان باید کاملاً صاف و بدون برآمدگی باشد.
  • سطح مورد نظر برای نصب ایزوگام باید کاملاً تمیز و بدون هرگونه گرد و خاک و دوده باشد.
  • عایق‌ بندی باید در روزهایی که هوا صاف است، انجام شود و در روزهایی که احتمال بارش برف و باران وجود دارد به هیچ عنوان نباید اقدام به نصب ایزوگام گردد. شرایط جوی باید به گونه‌ای باشد که تا چند ساعت قبل و بعد از نصب ایزوگام محیط مرطوب نباشد تا حداکثر چسبندگی با سطح و نیز لایه‌ های کنار هم ایجاد شود و هیچ روزنه‌ ای برای ورود رطوبت بر جای نماند.
  • دمای زیر ۵ درجه‌ ی سانتی گراد برای نصب ایزوگام مناسب نیست و در صورت نصب، ممکن است باعث کاهش خاصیت الاستیسیته ایزوگام شود. به طور کلی نصب ایزوگام در دمای زیر ۵ درجه موجب می‌ شود که خاصیت لاستیکی رول‌های ایزوگام به شدت کاهش یافته و حتی از بین برود؛ در این صورت اتصال بین سطوح با ایزوگام به خوبی انجام نمی شود و امکان ترک برداشتن لایه‌ ها نیز وجود دارد.
  • نصب ایزوگام نباید در دمای بیش از ۴۰ درجه‌ی سانی گراد نیز انجام شود.
  • تمامی گوشه‌ ها و اطراف سطوحی که زاویه‌ ی ۹۰ درجه دارند، قبل از نصب باید با سیمان ماهیچه کشی شوند. برای این که از چسبیدن سطوح در گوشه‌ ها اطمینان حاصل شود، این قسمت ها باید با استفاده از قیر مذاب چسبیده شوند و قبل از این کار نیز بین سطوح به وسیله‌ ی ماله کشی باید هواگیری شود و باید دقت شود که برای این کار بهتر است ماله  گرم باشد.
  • توجه داشته باشید که عایق ایزوگام نباید روی زاویه‌ ی ۹۰ درجه نصب شود و در این شرایط باید از فیله استفاده شود.
  • اگر سطح مورد نظر برای ایزوگام کردن فلزی باشد، باید توجه شود که این سطح تمیز و بدون زنگ زدگی باشد و بهتر است قبل از نصب از پوشش ضد زنگ استفاده گردد.
  • اگر سطح مورد نظر برای ایزوگام، موزاییکی یا سرامیکی باشد، بهتر است فاصله‌ ی سطوح و سرامیک‌ ها با دوغاب پر شوند.

مراحل نصب ایزوگام توسط ایزوگام کار ماهر

مراحل مختلف نصب ایزوگام که حتما باید توسط یک نصاب ایزوگام حرفه ای انجام شود، عبارتند از:

۱) تمیز کردن سطح مورد نظر:

اولین کاری که برای نصب ایزوگام باید انجام شود، این است که سطح مورد نظر باید کاملاً تمیز و بدون هر گونه گرد و غبار یا آلودگی های دیگر و بدون هر گونه وسایل اضافی باشد و کلیه‌ ی اشیاء فلزی مانند کولر، منبع انبساط، منبع‌ های ذخیره‌ ی آب و هر نوع اشیاء خارجی دیگر باید از محل برداشته شود و سطح کار کاملاً آزاد شود تا فرآیند نصب ایزوگام به صورت یکنواخت انجام گیرد. همچنین، در این مرحله کلیه اجسام تیز و فلزی مانند میلگرد، سر ستون، و هر زائده‌ ی تیز دیگر باید برش داده شده و از روی سطح برداشته شود تا کاملاً هم‌ تراز با سطح مورد نظر شوند.

به طور کلی، اهمیت تمیز کاری به گونه ای است که اگر این کار به درستی انجام نشود، حتی با استفاده از پرایمر هم اتصال ایزوگام به سطح زیرین آن به خوبی انجام نمی‌ شود. در واقع اگر سطح مورد نظر هر گونه رطوبت، آلودگی، سنگ‌ ریزه یا هر جسم خارجی دیگر داشته باشد، بر روی کیفیت نصب و عملکرد ایزوگام تأثیر منفی خواهد داشت.

۲) درزگیری سطح مورد نظر:

سطح زیرین ایزوگام حتماً باید یکدست، و بدون هر گونه ترک و شکاف با عرض بیشتر از ۱ سانتیمتر باشد. باید توجه شود که ترک‌ های کوچک و ریز در هنگام اجرای پرایمر کاملاً برطرف می‌ شوند. اما ترک‌ های بزرگتر حتماً باید پوشانده شوند. در صورتی که فاصله‌ ی ترک‌ ها بیش از ۱ سانتی متر باشند، باید با خمیر ماستیک و سیمان پر شوند و قبل از ادامه‌ ی مراحل ایزوگام کاری باید صبر شود تا آسترها خشک گردند.

۳) زیرسازی:

نصب ایزوگام بر روی سطوحی که به خوبی چسبندگی ایجاد نمی‌کنند یا انبساط و انقباض دارند یا شیب مناسبی ندارند، به زودی از بین خواهد رفت. بنابراین، در صورتی که محل نصب ایزوگام از نظر کارشناس نصب، شرایط و کیفیت لازم را نداشته باشد، قبل از نصب ایزوگام، حتماً باید زیرسازی سطح اصلاح شود و نحوه انجام زیرسازی نیز بر روی سطوح با جنس های مختلف از جمله سیمان، موزائیک، آسفالت و… متفاوت است.

۴) شیب بندی سطح و ماهیچه کشی گوشه ها:

یکی از اصول مهمی که در فرآیند نصب ایزوگام اهمیت دارد، دقت به چگونگی شیب‌بندی سطح مورد نظر است. سطح مورد نظر برای نصب ایزوگام باید از قبل شیب‌ بندی داشته باشد و این شیب‌ بندی باید به نحوی باشد که آب به سمت آبروهای موجود جریان داشته باشد و بر روی طرح به صورت راکد باقی نماند. 

در صورتی که شیب‌ بندی به درستی انجام نشود، آب در یک محل خاص جمع شده و عایق‌ بندی به شکل مطلوب انجام نخواهد شد. بنابراین، عایق‌ های رطوبتی باید موازی با مسیر شیب نصب گردند.یکی دیگر از نکات مهم در شیب‌ بندی و نصب ایزوگام ماهیچه‌ کشی زاویه‌ ها و گوشه‌ های ۹۰ درجه است. به این معنی که محل‌ هایی که زاویه ۹۰ درجه دارند باید فیله کشی یا ماهیچه کشی شوند.

۵) نصب و اجرای ایزوگام:

پس از انجام مراحل قبلی، نوبت به نصب ایزوگام می‌ رسد. برای این کار ابتدا باید رول‌ های ایزوگام باز شوند.طریقه نصب ایزوگام به این صورت است که رول‌ های ایزوگام باید با رعایت فاصله‌ ی همپوشانی مناسب ( در حدود ۱۰ سانتیمتر ) اجرا شوند. بنابراین، اگر سطح مورد نظر بزرگ باشد باید به قسمت‌ های مساوی تقسیم شوند. 

به این صورت که ابتدا سطح کار با فواصلی به عرض ۹۰ سانتی متر نشانه‌ گذاری می شود. از آنجایی که رول‌ های ایزوگام عرض یک متری دارند، تقسیم کردن سطح به بخش‌ های ۹۰ سانتی متری برای ایجاد همپوشانی ۱۰ سانتی متری نوارهای ایزوگام است. در همپوشانی لایه‌ ها در هنگام اجرا نیز، حتما باید به جهت شیب‌ بندی دقت شود. به گونه‌ ای که لایه‌ ی رویی در سمتی قرار گیرد که آب از روی آن به سمت لایه‌ ی زیرین سرازیر شود.

بعد از تقسیم‌بندی سطح مورد نظر، عملیات نصب ایزوگام از سمت ناودان‌ ها شروع می شود. نکته‌ ی مهمی که در دستورالعمل نصب ایزوگام باید به آن توجه شود، این است که شروع کار باید از محل آبروها و ناودان‌ ها باشد. اغلب یک تکه ایزوگام در اندازه‌ های ۵۰ در ۵۰ سانتی متر نیز داخل قیفی ناودان قرار می‌ دهند و در جلوی ناودان‌ ها هم یک لایه‌ ی یک متری ایزوگام نصب می‌ کنند.

رول‌ های ایزوگام، در اندازه‌ های مختلفی در بازار موجود هستند. در صورت استفاده از رول‌ های ۱۰ متری، اغلب آن‌ ها را باز و از وسط به دو بخش ۵ متری تقسیم می کنند تا فرآیند نصب و تراز کردن راحت‌ تر انجام شود.

پس از برش رول های ایزوگام در اندازه های مورد نظر، مشعل و شعله پخش کن باید روشن شده و شعله‌ ی آن را تنظیم گردد. تنظیم شعله یکی از نکات بسیار مهم در نصب ایزوگام است. حرارت زیاد مشعل ایزوگام باعث سوختن تیشو و پلی استر داخل لایه می شود و در صورتی که حرارت از حد معمول کمتر باشد نیز عایق به طور کامل به سطح کار نچسبیده و باعث نفوذ آب و رطوبت به سطح زیرین ایزوگام می شود.

فیلم آموزش نصب ایزوگام به صورت کامل

4.5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *